Eerste 3 maanden zwangerschap

Tijdens de eerste drie maanden zwangerschap zijn er veel vrouwen waarbij zeker van ver van buitenaf niet goed zichtbaar is dat ze zwanger zijn. Toch gebeurt er tijdens de eerste 3 maanden zwangerschap heel veel in je nog niet zo bolle buik.

De eerste 3 maanden zwangerschap zijn heel erg belangrijk

Eerste 3 maanden zwangerschapVeel jonge ouders denken verkeerdelijk dat de eerste 3 maanden zwangerschap niet zo belangrijk zijn omdat er van buitenaf nog niet zoveel te zien valt. Niets is minder waar dan dat de eerste 3 maanden wordt immers de basis gelegd van het jonge leven dat in je buik groeit.

Zwangerschapskwaaltjes tijdens de eerste 3 maanden zwangerschap

Tijdens de eerste 3 maanden zwangerschap hebben sommige vrouwen last van de zogenaamde zwangerschapskwaaltjes zoals ochtendmisselijkheid. Gelukkig heeft niet elke zwangere vrouw last van ochtendmisselijkheid. Wat wel algemeen voorkomt is dat vrouwen zich tijdens deze tijd sneller moe voelen dan ze anders gewend zijn. Ben je op zoek naar ervaringen van ouders? Klik hier.

Wat groeit er allemaal tijdens de eerste 3 maanden zwangerschap

Zoals gezegd wordt gedurende deze tijd de basis van je baby gelegd. Op het einde van de eerste 3 maanden zwangerschap ziet je ongeboren baby er immers al uit als een klein minimensje. De baby in wording is nu 6 tot 7 cm lang. De eerste 4 weken groeien het hart. De spijsverteringsorganen, de ruggengraat en het ruggenmerg zijn zich aan het vormen. Het embryo is op enkele weken tijd gegroeid tot 6 mm. Dat lijkt heel klein, maar dat is toch al tienduizend keer groter dan de bevruchte eicel waarmee het allemaal begon. Die groei van dat alles gaat verder in de tweede maand. Het hart werkt nu al zelf. Het gezicht van je kindje wordt nu gevormd. Nu krijgt de baby zijn ogen, neus, lippen, oortjes en zijn tandjes worden gevormd zodat ze later klaar zitten in het tandbeen. Dit is echt al een heus mensje dat op het einde van de 3 maanden zwangerschap al kan bewegen.

Gezond eten tijdens de eerste 3 maanden zwangerschap

Je merkt het. Tijdens de eerste 3 maanden zwangerschap gebeurt er van alles. Omdat in deze tijd echt al een klein mensje ontstaat, is gezonde voeding nu uiterst belangrijk. Omdat nu ook de botten van je kind gevormd worden, is calciumrijke nu echt belangrijk. Melk en kaas zijn goede calciumbronnen! Natuurlijk mogen groenten en fruit niet ontbreken. En uiteraard eet je nu beter bruin en volkoren brood in plaats van witbrood.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *