Vertellen dat je zwanger bent

Zwanger! Gefeliciteerd! Dit goede nieuws wil je waarschijnlijk graag op een leuke manier delen met je familie en vrienden. Natuurlijk zou je kunnen wachten tot carnaval volgend jaar, dat je verkleed met een zwangere buik in carnavalskleding 2017 rondloopt… Toch is een serieuzere aanpak ook een goed idee. Wij vertellen verschillende manieren waarop je dit aan kunt pakken!

 

Het allerbelangrijkste is dat je het nieuws vertelt op de tijd en plaats die voor jou en je partner goed voelen. Dit verschilt heel erg; de één wacht totdat de buik overduidelijk is, terwijl de ander het gelijk met de hele wereld deelt (op bijvoorbeeld Twitter en Facebook).

 

 

Wanneer? We raden je aan om te wachten totdat de termijnecho achter de rug is. Hierna is de kans op een miskraam aanzienlijk kleiner. Op deze manier speel je op safe, ook al hoeft dat natuurlijk helemaal niet. Het kan namelijk erg moeilijk zijn om het grote nieuws stil te houden. Het is iets wat je eigenlijk gelijk van de daken wilt schreeuwen zo blij ben je! Ook moet je natuurlijk alcohol afwijzen en kun je al snel last krijgen van zwangerschapssymptomen.

Onthoud in ieder geval dat het verbergen van je zwangerschap na het eerste trimester bijna niet meer mogelijk is.

 

Wie? Aan de toekomstige opa’s en oma’s is het misschien wel het leukst om als eerste te vertellen. Je ouders hebben jou groot gebracht en nu kan je hun vertellen dat je hetzelfde gaat doen: iemand opvoeden! Probeer van de aankondiging echt iets leuks en bijzonders te maken. Het is voor hun bijna net zo spannend als voor jullie!

Aan je familie en vrienden is het ook erg leuk om dit te vertellen. Je kunt er voor kiezen om iedereen persoonlijk te benaderen of om ze het allemaal gelijktijdig te vertellen. Voor deze ‘pregnancy announcements’ zijn veel originele ideeën, google maar eens!

Op een gegeven moment zul je ook op je werk moeten vertellen dat je zwanger bent. Vrouwen wachten daar vaak zo lang mogelijk mee omdat ze anders bang zijn dat ze anders behandeld zullen worden. Volgens de wet moet je uiterlijk 3 weken voordat je met zwangerschapsverlof gaat je werkgever op de hoogte brengen van je zwangerschap.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *