Voeding tijdens de zwangerschap

voeding tijdens zwangerschap

Ongetwijfeld hoeven we je niet te vertellen dat goede voeding tijdens de zwangerschap ontzettend belangrijk is. Het is eigenlijk net als anders. Een goede voeding is altijd belangrijk, en wie voor de zwangerschap voldoende aandacht had voor haar dagelijkse voeding, zal tijdens de zwangerschap weinig problemen ondervinden. Toch zijn er heel veel vrouwen die ondanks het feit dat ze over het algemeen wel goed op hun voeding letten, toch dingen eten en drinken die niet passen bij voeding tijdens de zwangerschap. In plaats van een lijstje te maken van voeding tijdens de zwangerschap, willen we in dit artikel vooral aandacht hebben voor voedingsmiddelen die helemaal uit den boze zijn tijdens de zwangerschap.

Aanbevolen voeding

Het is belangrijk dat je bij de zwangerschap kiest voor vers eten. Gelukkig hoef je niet te veel moeite te doen want de afgelopen tijd zijn er door verschillende bedrijven maaltijdboxen uitgevonden. Check deze site: Maaltijdbox Online. Vriendinnen uit mijn kenniskring hebben ervaren dat deze boxen boordevol zitten met vitaminen en goede voedingsstoffen. Tip! Op de eerdergenoemde site kan je ook korting krijgen op jouw favoriete maaltijdbox! Zo kijk je hier bijvoorbeeld voor de beste HelloFresh kortingscodes!

Wat mag je helemaal niet eten of drinken tijdens de zwangerschap?

Over wat je wel of niet mag eten of drinken tijdens de zwangerschap, bestaan heel wat fabeltjes en stadlegendes. Toch gaan deze verhalen nog steeds de ronde en weten we niet altijd zeker of ze wel waar zijn of niet. Zo weten we allemaal dat koffie drinken in grote hoeveelheden niet gezond is. Vele aanstaande moeders vragen zich daarom af of dit ook betekent dat je helemaal geen koffie mag drinken tijdens de zwangerschap. Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig. Bij voorkeur drinken we het best altijd water. Dit is niet alleen zo tijdens de zwangerschap, maar ook buiten de zwangerschap. Dit wil echter niet zeggen dat je tijdens de zwangerschap nooit koffie zou mogen drinken. Een kopje koffie per dag kan echter geen kwaad. We hebben immers altijd wel een beetje behoefte aan afwisseling. Altijd water is immers maar saai. Maar, we begrijpen aan de andere kant ook heel goed waarvan de vraag vandaan komt. Van grote dosissen koffie is geweten dat ze vruchtafdrijvend kunnen werken, een klein geboortegewicht in de hand werken of voor een vroeggeboorte kunnen zorgen. Daarom is het belangrijk dat iemand die de gewoonte heeft van veel koffie te drinken daar tijdens de zwangerschap van afziet.

Een dieet volgen tijdens de zwangerschap

In sommige gevallen, zoals bij zwangerschapsdiabetes is het aangewezen om een speciaal dieet te volgen tijdens de zwangerschap. Bij dit soort diëten is het nodig dat je constant onder toezicht van een dokter staat. Een medisch voorgeschreven dieet mag immers geen afslankingsdieet worden. Dit is tijdens de zwangerschap helemaal niet aangewezen omdat dit de groei van het ongeboren kind in gevaar kan brengen of ervoor kan zorgen dat het kindje te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt.

Voor voeding tijdens de zwangerschap geldt altijd dat een gezonde en evenwichtige voeding voorop staat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *